Zonnepanelen? Salderingsregeling tot 2023 zeker.

Zonnepanelen aanschaffen?

Ben je voornemens om zonnepanelen te installeren? Dan is er goed nieuws. Minister Kamp heeft onlangs besloten om de huidige salderingsregeling voor zonnepanelen tot 2023 ongewijzigd te laten. Dat betekent dat huiseigenaren die nu overwegen om zonnepanelen te (laten) installeren, meer zekerheid hebben over de terugverdientijd van hun investering.

Hoe werkt salderen?

Salderen betekent dat je hetzelfde tarief ontvangt voor het terugleveren van elektriciteit, als je betaalt voor de stroom die je afneemt. De energieleverancier verrekent automatisch de door de zonnepanelen aan het elektriciteitsnet geleverde stroom met de door jou afgenomen stroom.

Terugverdientijd

De terugverdientijd is van veel factoren afhankelijk, maar is de laatste jaren behoorlijk omlaag gegaan. Een terugverdientijd van 6 tot 8 jaar is momenteel goed haalbaar. Met de verlenging van de salderingsregeling tot 2023 kun je dus met een gerust hart investeren in zonnepanelen op je dak. Wat er na 2023 gebeurt is in handen van een volgend kabinet.

Als particulier kun je gebruik maken van de kleineondernemersregeling. Dit houdt in dat je de 21% BTW die je over je investering hebt betaald, kunt terugvorderen van de belastingdienst. Daardoor wordt je netto investering nog lager en heb je jouw geïnvesteerde vermogen nog sneller terugverdiend.

Hoe financieren?

Heb je eigen vermogen, dan kun je de investering uit eigen middelen betalen. Je ontvangt dan in feite een veel hoger rendement dan op een gewone spaarrekening.  Geen eigen vermogen, geen probleem. Dan is het verhogen of oversluiten en verhogen van je hypotheek een goede mogelijkheid. Wat ga jij doen?

Zonnepanelen

 

Bel: 0548 859 864